Ekonomi

Kamu ve Özel sektör ilk kez e-ticaretin sorunları için bir araya geliyor…

Bilişim dünyasında özellikle son günlerde pek çok etkinlik, toplantı ve konferans düzenleniyor. Bunlar arasında maliyeti oldukça yüksek olan hoparlörler var ama bir yandan da birçoğu segmentin ihtiyaçlarını çözmekten çok daha fazla reklam yoğunluğu ile geçiyor. Yani bir şeyler öğrenmek için gelen kitleye reklamlar, promosyonlar ve marka anlatıları sunuluyor. Bir şeyler öğrenmek için gelenler için bu tür toplantılar bilgiden çok yeni markaları tanımak için oluyor hep.

Ülkemizde e-ticaretin en yetkin ve kısa adı ELİDERDünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Elektronik Ticaret Derneği, 2 Mayıs’ta departmana hizmet vermek amacıyla reklam ve tanıtımın devre dışı bırakıldığı bir düzenlemeye imza atıyor. ELİDER Bunu yaparken de amacı, birbirinden değerli konuşmacıları ile hem halktan hem de özel kesimden gelen yeni bilgileri anlatmaktır. Ayrıca ikinci bir amaç olarak kesime yeni bir vizyon yaratmaktır.

ELİDER bu iki aşamada STK olmanın gereklerini yerine getirmektedir. Konuyla ilgili olarak ELİDER Başkanı Fehmi Darbay E-ticaret ile ilgili son bilgileri şu şekilde aktardı. “Öncelikle mezbahadan aldığımız destekten çok memnunuz. Kısa isim ETBİS Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi bilgilerine göre 2022 yılında; E-ticaret siparişleri %43 artışla 3,34 milyardan 4,78 milyara yükseldi. E-ticaret hacmi ise %109 artarak 800,7 milyar TL’ye ulaştı. Bu konudaki değerli bir veriye göre geçen yıl %17,7 olan e-ticaretin genel ticarete oranı 2022’de %18,6 oldu. 2022’de e-ticaret yapan işletme sayısı 548.688’e ulaştı. Sayılar her geçen gün artmaya devam ediyor. durum bu olduğunda ELİDERÜzerine büyük sorumluluklar düşüyor.”

E-ticarette bilinen doğru bilinen yanılgılar büyük zararlara neden olur.

ELİDER Başkanı Fehmi Darbay Bu konu hakkında da şunları söylüyor: “Ülkemizde maalesef satıcılarımızın doğru bildikleri çok fazla yanlış var, ne yazık ki sosyal platformlarda kirli bilgilerle satış yapmaya çalışıyorlar. E-ticaret işletmelerini sürdürülebilir bir satış modeline kavuşturmak önceliğimizdir. Yasal düzenlemelerden, Dijital dönüşüm ve e-ihracat takviyelerine, eğitimden istihdama, pazaryerlerinden ödeme kurumlarına, kargo ve lojistik süreçlerine, e-ticaret altyapı ve entegrasyonlarına kadar ele almamız gereken bir çok konu var ve şunu söyleyebilirim ki biz gecemizi gündüzümüzü bunun için yaptık.”

Bu etkinlikte Kamu ve Özel kucaklaşacak.

Elider – Elektronik Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, 2 Mayıs 2023 – Salı, 13:30 – 19:00 – Bilişim’de gerçekleşecek olan İhracata Yönelik E-Ticaret Buluşması başlıklı konferansta Ticarileştirme Merkezi. Fehmi Darbay, Uyumsoft Kurumsal İş Sistemleri Bulut Hizmetleri Genel Müdürü Erhun ÖÇAL,Bilgi Ticareti Merkezi BTM İstanbul Bilgi Ticareti Merkezi BTM İstanbul Genel Müdürü ibrahim elbaşı, Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli, E-İhracat ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı, Ticaret Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü Hasan ÖNAL, TC Ticaret Bakanlığı İhracat, Bilişim, Yazılım, Dijital ve İrtibat Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Hurol KARLI, TC Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Oğuzhan ÜNAL, Trendyol Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil,TOBB – Yazılım Montaj Başkanı Ertan Barutkonuşmacı olarak katılacak.

Son olarak İhracata Yönelik E-Ticaret Buluşması konferansının içeriğinden bahseden Elider Başkan Fehmi Darbay “Bu etkinlik için kamu ve özel şubeleri e-ticaret bayileri ile buluşturuyoruz. Ülkemizde ihracat adetlerini artırmak amacıyla yeni açıklanan iş ve hizmet ihracatına yönelik kamu teşvikleri şube ile paylaşılacak. Özel sektördeki büyük işletmeler gelecek vizyonlarını, departmanın gelişimi için neler yaptıklarını ve bundan sonra da yapacaklarını satış görevlilerine anlatacak. Bu nedenle Türkiye’de ilk kez tüm departmanların katılımına açık bir etkinlik olması ve bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenmesi açısından bu etkinliği çok önemsiyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

aziziye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu