Teknoloji

James Webb tarafından hayatın unsurlarıyla bulut keşfi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) ile ortaklaşa geliştirilen James Webb teleskobu, 25 Aralık 2021’de başarıyla fırlatıldı ve yuvasına yerleştirilerek çalışmaya başladı. yörünge.

Eskiyen Hubble Uzay Teleskobu’nun yerini alacak olan James Webb Uzay Teleskobu, güneş sisteminin ötesinde keşfedilen yeni gezegenlerde yaşam olup olmadığını araştırıyor.

ilginizi çekebilir James Webb bir ötegezegenin atmosferini görselleştiriyor Haberin Detayları

James Webb’den önemli keşif

James Webb Uzay Teleskobu aracılığıyla, Dünya’dan yaklaşık 500 ışıkyılı uzaklıkta, yaşam için gerekli elementleri içeren ara sıra moleküler bir bulut keşfedildi.

Uzmanlar, James Webb Teleskobu ile Dünya’dan yaklaşık 500 ışıkyılı uzaklıkta, eksi 263 santigrat derece sıcaklıktaki “Bukalemun I” adlı moleküler bulutun ağır ve araştırılması zor bölgesini inceledi.

Üzerinde çalışılan moleküler bulutların şimdiye kadar ölçülen en derin ve en soğuk buz olduğu paylaşıldı.

Araştırmada, moleküler buluttaki buzda yaşanabilir bir ortam için gerekli olan karbon, hidrojen, oksijen, nitrojen ve kükürt gibi birkaç temel elementin tespit edildiğine dikkat çekildi ve James Webb Teleskobu ile yapılan gözlemin çok ilginç olabileceği kaydedildi. kritik bulgu.

Araştırma sonucuna göre Leiden Gözlemevi’nden uzman Melissa McClure, “Bu gözlemler, yaşamın yapı taşlarını oluşturmak için gerekli olan basit ve karmaşık moleküllerin oluşumuna yeni bir pencere açıyor.”ifadeleri kullandı.

haberlapseki.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu